אנחנו לשירותכם.
1-800-300-370
לשירות ויצירת קשר >
טמפו הינה אחת מחברות המשקאות הגדולות והוותיקות בישראל. החברה מייצרת ומשווקת משקאות מכל
הסוגים. בענף הבירה, ניתן למנות את גולדסטאר, הבירה המובילה בישראל, את מכבי עטורת הפרסים,
ואת בירת הפרימיום הפופולארית ביותר, היינקן. על נבחרת הבירות הייחודיות של
טמפו נמנות פאולנר, סמואל אדמס ניוקאסל ומרפי’ס
למה אתם לא אוספים בקבוקים פתוחים?
x“כאשר הבקבוק סגור אנו יודעים באופן ודאי שתכולתו מקורה בקו היצור של טמפו לעומת בקבוק פתוח שלא ניתן לדעת בוודאות האם יש סכנה בצריכתו, או לא.
לדוגמה:
האם הצרכן שתה ישירות מהבקבוק? האם הוכנס בטעות או שלא בטעות חומר זר למוצר? האם תכולת הבקבוק היא אכן המוצר עצמו?
בנוסף, פתיחת הבקבוק לאורך זמן פוגמת באופן ישיר באיכות ובטיחות המוצר כגון: בריחת גז, היווצרות עובש וכד’.”
מה הסיבה שבקבוקי בירה 250 מ”ל קלים יותר?
x“לידיעה כללית:
ליטר בירה שוקל בערך 1,007 גרם. בקבוק ריק 250 הייניקן שוקל 165 גרם ±
ולכן בקבוק מלא צריך לשקול 416.7 גרם ±.
לצרכן יש להסביר שאנו מוכרים בירה בנפח (ליטרים) ולא במשקל.”
מאיזה חומר עשויים בקבוקי הפלסטיק שלכם? האם הם מכילים ביסנפול A?
xמדובר בחומר בשם פוליאתילן טרפטאלט או בקיצור PET. זהו פלסטיק קל, חזק ושקוף, המאושר לשימוש לאריזת מזון ומשקאות, אשר לא כולל ביסנפול A.
למה הבקבוק רך?
x“לצורך הקניית קשיחות לבקבוקי משקה שאינם מכילים פחמן דו חמצני מוסף חנקן.
אין שום סיכון בריאותי לצרוך בקבוק ללא החנקן.”
למה בכל פתיחה של מוצר מוגז כמות הגז שלו פוחתת?
x“לכל מוצר קיים מפרט המגדיר את רמת הגיזוז (CO2) האופיינית לו ואשר נבדקת בתהליך היצור.
באופן כללי חומרים בטבע שואפים תמיד להגיע לאיזון (לשווי משקל), כל עוד הבקבוק סגור הגז נמצא תחת לחץ גבוה ולכן אינו משתחרר מהמוצר.
ברגע שפותחים את הבקבוק והמוצר “”פוגש”” את האויר שבחוץ שבו ריכוז (לחץ) הגז נמוך מאוד מתחיל תהליך של השוואת לחצים (ריכוזים) שבו שואף הגז שבמוצר לברוח אל האוויר שנמצא בלחץ/ריכוז נמוך.”
האם מוצרי טמפו ככלל מכילים גלוטן ?
x“פרט למוצרי בירה שאר המוצרים לא מכילים גלוטן.
החוק מחייב סימון של מוצר המכיל גלוטן בשיעור העולה על 20 חל””מ ולכן במידה ויש גלוטן במוצר יופיע סימון על התווית.
אנחנו ממליצים לכל אדם הרגיש לגלוטן לקרוא את המסרים המופיעים על התווית טרם השימוש. יש לשים לב למוצרי ייבוא ואדיר סחר.”
האם חומר משמר סולפיט זהה לביסולפיט ולגופרית?
xכן, החומרים זהים ולכן מי שלארגי לביסולפיט וגופרית רצוי שלא יצרוך מוצרים שקיים בהם סולפיט.
איך יכול שלמשקה מסוים יש טעם לוואי למרות שהמוצר עדיין בתוקף?
x“טעם לוואי הינו נושא רחב ומורכב שהרבה מדענים ברחבי העולם חוקרים אותו מידי יום.
תופעה זו נוצרת כתוצאה משינוי שרכיבים מסויימים עוברים במוצר.
בחלק גדול מהמקרים תהליכים אלה מואצים בסביבה חמה מהרצוי למשל: מוצר שנשאר ברכב, מוצר שחשוף לשמש…. ולכן אנו רושמים על גבי התווית של המוצר “”לשמור במקום קריר ומוצל””.
כמו כן מאחר וחוש הטעם שונה מאדם לאדם, אדם אחד יכול להבחין בטעם לוואי בעוד שהאחרים לא יבחינו בו.”
למה לא כתוב פג תוקף על מארזים?
x“לפי חוק היצרן מחוייב לסמן את תאריך פג התוקף על מוצר שמגיע לצרכן. לכן כל בקבוק/ פחית מסומנים בתאריך פג תוקף. כמו כן כל מארז שמגיע לצרכן מסומן בפג תוקף, לדוגמא: ששיות של פפסי מקס, רביעיות של XL.
במקרה שניתן לראות את ההדפסה על המארז ( לדוגמא: שישיית סן בנדטו) / שאריזה אינה מגיעה לצרכן הסופי (לדוגמא: תריסר של פפסי/ ג’אמפ) לא קיימת חובה לסמן פג תוקף.”
מדוע פחיות יוצאות ריקות מהמפעל?
x“בכל קוי המילוי של טמפו ישנם מכשירים לבקרת נפח המשקה.
מכשירים אלה מסיטים הצידה מוצרים שנפח המילוי שלהם קטן מהדרישה. על אחת כמה וכמה הוא מסיט הצידה אריזות ריקות.
אם הצרכן קיבל בכל זאת פחיות ריקות ישנן 2 אפשרויות :
1. הפחיות יצאו מלאות מהקו, אבל גורם כלשהו בשרשרת האספקה (מלגזות, משאיות, מחסנים, חנויות) גרם לניקוב של חור זעיר בפחיות ולכן הן התרוקנו.
2. קו יצור הפחיות מייצר עשרות אלפי פחיות בשעה. יתכן ומסיבה כלשהי, מתוך מספר זה יצאו 2 פחיות ריקות מבלי שמכשיר הבקרה יבחין בהן.”
האם מוצרי טמפו עוברים פיסטור? אם כן , אילו מוצרים?
x“הפסטור מאפשר השמדת מקלקלי המזון מיקרוביאליים ובכך להבטיח שהצרכן יקבל מוצר איכותי ובטיחותי.
טמפו מייצרת את משקאותיה בהתאם לדרישות בעלי העניין (פפסיקו, הייניקן , XL) שלה ובהתאם לתקנות בריאות העם.
מוצרי סיידר עוברים פסטור ורשום זאת על התווית
מיצי פירות- מילוי חם ופיסטור תלוי באריזה ובקו הייצור.
בירה ומוצריה עוברים פיסטור.”
מי מזכה אותי עבור פקדון?
xבקבוקי 500
מוחזרים לטמפו לשימוש חוזר ולכן אנו מזכים על פקדון.
בקבוקי 330- חד פעמי
חוק הפיקדון הוא חוק ישראלי לשם עידוד איסוף ומחזור של מיכלי משקה. בהתאם לחוק באחריות תאגיד אל””ה לדאוג לאיסוף המכלים הריקים מהצרכנים, העברת המכלים למרכזי מיחזור והשבת דמי הפיקדון לצרכנים.
לכל שאלה ניתן להפנות לתאגיד אל””ה.
“האם במשקאות של טמפו יש שימוש במוצרים כלשהם שמקורם מן החי (ברכיבים או בתהליך הייצור)?
זה כולל דבש, מוצרי חלב למינהם וביצים ורכיבים כמו ג’לטין או isinglass שמקורם מדגים או עצמות.”
המוצרים לא מכילים שום רכיב שמקורו מן החי בשום שלב של היצור הן למוצרי הבירה, המשקאות הקלים, המים והאנרגיה.
האם משקאות הבירה של טמפו (היינקן/ גו”ס/ מכבי/ נשר לבן) מתאימים לטבעוניים?
xהמוצרים לא מכילים שום רכיב שמקורו מן החי בשום שלב של היצור (בישול, סינון ומילוי).
כמה קפאין יש במוצרי פפסיקו?
xללא קפאין
סבן אפ, דיאט סבן אפ ומירינדה.
פפסי קולה:
ב- 100 מ””ל משקה 10.6 מ””ג..
פפסי מקס
ב- 100 מ””ל משקה 12 מ””ג.
האם פפסי מתמוסס באפיה או בבישול?
xפפסי
אינו מהווה בעיה בבישול ואפיה.
פפסי מקס
הינו משקה דיאטטי המכיל את הממתיק אספרטיים, שאינו מתאים לאפייה ולבישול, משום שהוא עלול להתפרק למרכיביו ולאבד ממתיקותו, ולכן לא מומלץ להשתמש במשקאות הדיאט לבישול.
שימו לב שבהוראות השימוש שעל תווית מוצרי הדיאט שלנו אנו מציינים במפורש: “”לא לאפיה ולא לבישול”
האם אנשים שלהם חסר אנזים G6PD “רגישות לפול” יכולים לשתות פפסי מקס?
xאנשים שלהם חסר אנזים G6PD הם אנשים בריאים והסיכון קיים אך ורק בעת לקיחת תרופות מסוימות, חשיפה לפול או בזמן מחלה זיהומית חריפה.
במוצר לא קיים רכיב של פול אך יש להיוועץ עם רופא.
האם יש קשר בין גז ובין אוסטופורוזיס(צפיפות העצם,בריחת סידן) ?
xאיננו יודעים אם יש קשר, יש להיוועץ עם רופא.
כמה מותר לשתות פפסי מקס ביום?
xבמשקאות דיאט משתמשים בחומר המתקה בשם אספרטיים.
הצריכה היומית המקובלת (ADI = Acceptable Daily Intake) של אספרטיים היא 40 מיליגרם לכל ק””ג משקל גוף (זאת על פי קביעה של ועדת המומחים הבינלאומית לגבי תוספי מזון JECFA וועדות מומחים נוספות מטעם האיחוד האירופי).
לפיכך, אם בליטר משקה מוגז דיאט למשל יש 240 מ””ג אספרטיים, המשמעות היא שאדם במשקל ממוצע של 65 ק””ג יכול לצרוך בערך 10 ליטר משקה מומתק באספרטיים כל יום במשך כל חייו – ועדיין לא להגיע לערך זה. חישוב זה אינו לוקח בחשבון, כמובן, מוצרים אחרים המכילים אספרטיים הנכללים בתזונתו של אותו אדם.
במשקאות פפסי אספרטיים נמצא בדיאט סבן אפ ופפסי מקס.
יש להיוועץ עם רופא.
מהו פנילאלנין והאם הוא עלול להיות מסוכן לבריאות?
מה סוג הסוכר שנמצא במשקה?
אספרטיים הוא ממתיק מלאכותי מופחת קלוריות המורכב משתי חומצות אמינו, חומצה אספרטית ופנילאלנין. חומצות אמינו אלה הן זהות לאלה המתקבלות מתזונת בני אדם כשאנו צורכים מוצרים המכילים חלבונים כגון ביצים, בשר, דגים, גבינה, מוצרי חלב ואגוזים.
אנשים הנולדים עם פנילקטונוריה (PKU), שהיא מחלת חילוף חומרים תורשתית נדירה, לא יכולים לפרק פנילאלנין ולכן עליהם להימנע מאספרטיים.
התקנות במרבית המדינות דורשות שמוצרי מזון ומשקאות המכילים אספרטיים יציגו הצהרה על התווית המזהירה חולי פנילקטונוריה (PKU) מהימצאות פנילאלנין.
אספרטיים הינו אחד מרכיבי המזון הנחקרים באופן היסודי ביותר. קיימים למעלה מ – 200 מחקרים מדעיים התומכים בבטיחותו של האספרטיים.
האספרטיים נמצא בשימוש כבר יותר מ-30 שנה מאושר ע””י ארגוני בטיחות המזון המובילים בעולם, ביניהם אלה של וועדת המומחים הבינלאומית לגבי תוספי מזון (JECFA) , ארה””ב (FDA) ואירופה (EFSA).
האספרטיים מאושר לשימוש בכלמעלה מ-100 מדינות ברחבי העולם כולל ארה””ב, מקסיקו, מדינות האיחוד האירופי, טורקיה, יפן וכמובן ישראל. חוקרים ומומחי בריאות ממשיכים לאשר שאספרטיים הינו בטוח. בטיחותו אומתה פעם אחר פעם במהלך השנים האחרונות.
במוצר קיים ממתיק נוסף- אססולפם K
האם המוצרים פפסי מקס ודיאט סבן אפ מאושרים לשתייה לחולי סכרת?
xמוצרי פפסי מקס ודיאט סבן אפ אינם מכילים סוכר, אך יש להיוועץ עם רופא.
האם שמוסיפים מי נובה למכשירים (קומקום/ מכשיר אדים) נוצרת אבנית?
xמי נובה מייצרים אבנית בכמות מזערית ביחס למי ברז.
“מהי שיטת הידרו 2000?
כיצד עובד תהליך הזיכוך במי נובה?”
1. מי אקווה נובה המיוצרים בתהליך הידרו 2000 עוברים תהליכי סינון, העשרה במינרלים חיוניים וחיטוי.
2. תהליך הזיכוך הוא שלב ביצור בו עוברים המים דרך פילטרים ספציפיים המוציאים מהמים (אוסמוזה הפוכה) כמעט את כל המלחים הקיימים בהם, זאת על מנת להביא את המים למצב אחיד בו נעשיר אותם רק במינרלים החיוניים לגופנו.
האם בכל המשקאות של טמפו משתמשים בפלואור?
xבמי נובה אנו משתמשים בפלואור, בכך שאר המוצרים שאנו מייצרים אין שימוש בפלואור.
מדוע אסור להקפיא את המים?
x“בעת ההקפאה המלחים המוספים ישקעו ויגרמו למשקעים לבנים בתחתית הבקבוק, המוצר ניתן לצריכה גם במצב זה ואין כל סכנה בצריכתו
“
מה הערך חנקות (ניטראט) של אקווה נובה?
xלידיעה:
הניטראט הוא אחד החומרים המסיסים ביותר במים, וממזהמי מי התהום השכיחים ביותר. המקורות הנפוצים ביותר לזיהום סביבתי בניטראט הם דשנים חקלאיים, פסולת תעשייתית ועירונית, מצבורי אשפה, אתרי גידול בעלי חיים ומערכות לטיפול בשפכים.
רמת החנקות במי נובה הם סביב 1 מ””ג לליטר מים ומאחר וחלק גדול מהזמן זה פחות מ- 1 הערך לא מוזכר בתווית.
בישראל ריכוז הניטראט המירבי המותר במי שתייה עומד על 70 מיליגרם לליטר.
למה רמת הכלוריד גבוהה במי נובה לעומת סוגי מים אחרים?
xהכלורידים משמשים אינדיקציה כללית לרמת המלחים במים.
רמת הכלורידים המותרת במי שתייה בישראל היא עד 600 מג”ל, בעוד שהמשרד לאיכות הסביבה האמריקאי (EPA) וארגון הבריאות העולמי קבעו את הרמה המותרת עד 250 מג””ל
רשום על מארז אקווה נובה פלאוריד והאם החלפנו משהו במוצר?
x“טמפו החליטה לרענן ולחדש את האריזה של מי נובה שכלל שינוי של הבקבוק ועיצוב תווית, כמו כן כחלק מהשינוי שיפרנו את האחיזה בבקבוק.
המוצר נותר אותו המוצר בדיוק לא שינינו את מינון הפלואור משהיה בעבר. “
מדוע באקווה נובה יש פלואור?
xהוספת פלואור למי השתייה הוכחה על ידי מחקרים בינלאומיים רבים כבטוחת לשימוש ויעילה במניעת מחלות השן ומועילה לבריאות השיניים.
המחקרים הרבים בוצעו על ידי האגודה האמריקאית לרפואת שיניים ADA והמרכז לבקרת מחלות בארצות הברית CDC.
רמת הפלואור במים היא רמה בטוחה לצריכה בכמויות צריכת מים סבירות , על פי *טבלה מצורפת כאשר צריכת המים היא כ 3.7 ליטר ליום (*רמה מומלצת לגבר)
צריכה יומית מי אקווה נובה 3.7 ליטר מכילה כ 1.295 מ””ג פלואור, EPA (משרד הגנת הסביבה האמריקאי) ממליץ על מקסימום 2.0 מ””ג פלואור למבוגר ליום.
למה יש מגנזיום באקווה נובה?
xמגנזיום הינו מינרל חיוני שהכרחי לתפקוד תקין של התאים בגוף. זהו המינרל הרביעי בשכיחותו בגוף, ושני בשכיחותו בתאי הגוף. מינרל זה חשוב לפעילות התקינה של מערכות שונות בגוף כגון מערכת הלב וכלי הדם, מערכת החיסון, מערכת העצבים העצמות והשרירים.
מה ההבדל בין מי אקווה נובה למים מזוקקים?
x“מי אקווה נובה נקראים מים מזוככים purified ולא מים מזוקקים refined
מים מזוככים הם מים שעברו תהליך זיכוך מיוחד (ניקיון) שאלחריו מתבצעת הוספה של מינרלים ומלחים בהתאם להמלצות צריכה יומיות.
מים מזוקקים הם מים ללא כל מלחים ומינרלים שעברו הפרדה בתהליך של זיקוק ואכן אינם מומלצים לשתייה.”
מה זה כינין?
x“תרכובת ארומטית המופקת מקליפה של עץ. הכינין אחראי על הטעם המריר של המוצר.
לידיעה:
בעבר משקה נצרך במקור באזורים טרופיים מוכי מחלת המלריה של דרום מזרח אסיה ואפריקה. המטרה הייתה להילחם מראש בהתפרצות המחלה באמצעות טיפול מונע אשר יבוצע כחלק ממהלך החיים הרגיל. במשך הזמן התברר כי צריכה של מי טוניק מסייעת גם להקלה על כאבים הנובעים מהתכווצות שרירים.”
האם במי טוניק יש מגנזיום או חומר דומה שעוזר להתכווצויות שרירים?
xכמות הכינין במשקה הינה בהתאם לתקנים במשקאות קלים.
הכמות הקיימת במשקה נועדה רק להקנות מרירות למשקה ואינה משמשת כתרופה.
איזה סוג של סינון הסודה עוברת?
xהמים שמשמשים יצור מי סודה עוברים:
• סינון חול (מיכל עם חול קוורץ, להוצאת מרחפים וחלקי צנרת ).
• חיטוי המים עם כלור חופשי.
• סינון פחם להוצאת הכלור.
• סינון סופי בפילטר עדין (10 מיקרון).
• מעבר דרך מנורת UV לחיטוי נוסף של המים.
• למילוי משקאות כולל סודה.
האם סודה מכילה מלח? והאם מוסיפים במכוון נתרן?
xהכמות הקיימת במי שתייה של המפעל, היא הכמות שישנה במי סודה, 10 מ”ג נתרן ל-100 מ””ל מי סודה.
אין מלח בסודה ואין תוספת של נתרן למים.
אילו ממתיקים קיימים בסודה בטעמים? אם אין, מה גורם לטעם ?
xבמוצר אין ממתיקים, הטעם נובע מתמציות טעם וריח.
האם יש פלואור במוצרי בסן בנדטו?
xהמים של סאן בנדטו הם מים מינרליים ולכן אין מכילים פלואור.
לידיעה: פלואור אינו מופיע בטבע בצורה נקייה.
למה בתחתית של הבק’ יש סימן של 5?
xהמספר המוטבע בתחתית הבק’ בד”כ מציין את מספר התבנית בה יצרו את הבקבוק לצורך עקיבות של המפעל.
מדוע כשפותחים את הבקבוק יוצאים אדים (“עשן”)? או שיש בועות לפני שפותחים את הבקבוק / לאחר מזיגה לכוס?
xמוגז
מדובר ב- CO2 (פחמן דו חמצני).
לא מוגז
מדובר בחנקן, גז אינרטי לשמירה על צורת הבקבוק (נעשה גם במוצרים הלא מוגזים).
האם בקבוקי סן בנדטו מכילים ביספנול A?
xמדובר בחומר בשם פוליאתילן טרפטאלט או בקיצור PET. זהו פלסטיק קל, חזק ושקוף, המאושר לשימוש לאריזת מזון ומשקאות, אשר לא כולל ביסנפול A.
מדוע יש גופרית במים?
xהגופרית (סולפט) הינו מנירל המהווה חלק בלתי נפרד מהרכב המים כמו, סידן ומגנזיום, אשלגן וכד’.
מה מציין המספר המצויין בתוך המשולש על גבי התווית?
xמוצרים רבים נושאים תווים וסמלילים המיועדים להעיד על התכונות של מוצרים אלו.
קוד הסמלים הבינלאומי (באנגלית: “”SPI Resin Identification Coding System””) מגדיר את אופן הסימון של מוצרי פלסטיק שונים. הסימון מבוסס על סמל המחזור כשבתוכו מספר, ולעתים מתחתיו אותיות קיצור לסוג החומר.
1 מציין שהחומר ממנו עשוי הבקבוק הינו PET (פוליאתילן).
מהם החלקיקים הלבנים במים ?
xמדובר בסידן ומגנזיום אשר מצויים ברמה גבוהה יחסית במי סן בנדטו.
בתהליך הקפאה אן חימום (מעל 60 מע””צ) הסידן והמגנזיום מתגבשים והופכים לחלקיקים.
לכן על גבי התווית מצויין שיש להחזיק את המוצר במקום מוצל, קריר ולא להקפאה.
יש לציין בפני הצרכנים כי המוצר בטוח לצריכה.
האם ניתן להקפיא את המים עצמם ללא הבק’?
xניתן להקפיא, אך יש לקחת בחשבון כי בעת ההקפאה נוצרת התגבשות מינרלים אשר באה לידי ביטוי בהופעת חלקיקים לבנים קטנים.
אין חשש בריאותי בצריכתם.
מאיזה מעיינות מופקים המים של סאן בנדטו וסן פלגרינו?
xסן בנדטו
מופק מבארות סאן בנדטו (11-15) ומיוצר ע””י אקווה מינרלה סאן בנדטו בע””מ. בונציה שבאיטליה.
סן פלגרינו
מקור המים של סאן פלגרינו הוא בכפר סאן פלגרינו תרמה (THERME) זהו מקור המים היחידי ממנו שואבים, כ-60 ק””מ צפון מזרחית למילאנו שבאיטליה.”
האם הגיזוז במוצרי סן פלגרינו או סן בנדטו זהו גיזוז שמגיע באופן טבעי עם שאיבת המים?
xסן בנדטו
הוספת גיזוז חיצוני.
סן פלגרינו
מכילים באופן טבעי פחמן דו חמצני אך מוסף להם עוד במהלך הבקבוק , לכן המים נקראים מים מינרליים טבעיים מוגזים.
מה ההבדל בין ביטר לימון לשנדי לימון?
xמוצרים שונים לגמרי.
שנדי מבוסס על בירה בטעמי פירות עם כמות נמוכה של אלכוהול (במשפחה יש- אבטיח, תפוח, מלון, לימון ועוד טעמים משתנים).
ביטר למון משקה מוגז המבוסס על סודה עם טעמי לימון ומכיל כינין (במשפחה יש- טוניק, גינגר אייל, פאנק טוניק וביטר למון)
מדוע בחלק מהמשקאות ג’אמפ יש חלקיקים ובחלק לא?
xמשפחת ג’אמפ מחולקת ל-3 סוגים:
משקאות עם פולפה
במשקאות מסוג זה ניתן לצפות לתאי פרי (חתיכות פרי) וגרעינים קטנים.
תפוזים, אשכולית ודיאט אשכולית.
משקאות עכורים
תותבננה ומנגו פסיפלורה.
משקאות צלולים
תפוחים וענבים.
האם ג’אמפ מכיל צבע מאכל כימי או טבעי ?
xצבע טבעי – רכז גזר
גאמפ תות בננה.
ללא צבעי מאכל
גאמפ אשכולית, דיאט אשכולית,, מנגו פסיפלורה.
לא טבעי
גאמפ תפוז- צבע כתום, בטא קרוטן.
גאמפ ענבים ותפוח- צבע חום, צבע מאכל קרמל.
מה זה חומצת מאלית ?
מה זה חומר משמר E242 ,E202 וסולפט E223?
חומצה מאלית
חומצה שנמצאת בפירות, בעיקר בתפוחי עץ, תפקידה לתת את החמיצות האופיינית למוצר.
חומרים המשמרים:
E-202 – פוטסיום סורבט.
E-242 – ולקורין.
E-223 – סולפיט.
תפקידם השילוב של שלושתם נותן הגנה על המוצר ומונע את קילקולו.
האם יש סוכר בדיאט אשכוליות? במידה וכן, מה כמות הסוכר?
xהמוצר דיאט אשכולית מכיל סוכר ותופסת של ממתיקים מלאכותיים בהתאם להגדרת ת””י 1145 משקה המוגדר כדיאט יכיל עד 20 קק””ל ל 100 מ””ל.
חלק מהסוכר מגיע מהפרי וחלק מוסף בתהליך הייצור.
מה זה פקטין וגואר גם?
xאלה סוגי מסמיכים (מייצבים),המשמשים בתעשיית המיצים.
תפקידם למנוע היווצרות של טבעות צבע, הצטללות של המשקה וכד’.
מהו אחוז הסוכר בתרכיז סיידר/ סיידר צלול תפוחים 330 מ”ל?
xבתרכיז ובסיידר אין תוספת סוכר, כל המתיקות שבמשקה באה מתרכיז תפוחים.
לאחר דילול של התרכיז לפי ההנחיות מקבלים משקה עם 10% סוכרים.
כמה פחמימות יש בתרכיז סיידר הגליל לא מדולל?
xלפי המוגדר בתקן הישראלי הסימון הינו עבור משקה לאחר דילול ולא תרכיז (צרכן לא אמור לשתות תרכיז).
בכל אופן שיעור הפחמימות של הרכז, פחמימות זה 66 גר’ והאנרגיה היא 264 קלוריות ב- 100 מ”ל.
מדוע אין פקדון על תרכיז סיידר הגליל?
xעפ”י חוק הפקדון רק על משקאות יש החזר היות וסיידר הינו תרכיז להכנת משקה הוא אינו מחוייב בפקדון.
מה היחס בין התרכיז לכמות המים ששמים בסיידר צלול ?
xהמוצר שלנו מכיל 100% פרי ללא תוספת סוכר וחומרים משמרים. הכנת הסיידר הינו מתכון סודי שאין באפשרותינו למסור.
מאיזה זנים של תפוחים מורכב הסיידר?
xשילוב של צבעים וזנים לקבלת הטעם הטעים וההרכב המדויק התואם את דרישות האיכות, הטעם והצרכן.
מה מרכיביו של סיידר הגליל? ותהליך הייצור?
xהרכז אינו מכיל חומרים משמרים.
התהליך שהתפוחים עוברים: סחיטה סינון וריכוז.
לאחר הכנת המיץ מהתרכיז הוא החל לתסוס יומיים אחרי למרות שאוחסן סגור במקרר, למה?
xסיידר הגליל אינו מכיל חומרים משמרים ולכן אין לו הגנה מפני קלקול מיקרוביאלי ולכן מומלץ לשתות את המיץ כבר באותו היום.
לגבי בקבוק התרכיז מומלץ לסגור אותו היטב ולשמור אותו במקום הקר ביותר במקרר.
האם הסיידר מכיל נתרן? אם כן, מהיכן?
xמקור הנתרן הינו מהתפוח.
המשקה הוא 100% פרי ללא תוספות פרט למים.
מהי רמת הבריקס של תרכיז סיידר הגליל?
xבריקס = פחמימות / סוכר
בסיידר הגליל יש 12 בריקס במשקה מוכן= 55 בריקס בתרכיז.
מדוע XL אינו מומלץ לחולי סכרת?
xכל משקאות ה-XL מכילים קפאין וטאורין.
מאחר ולא ידועה לנו השפעתם של רכיבים אלו על חולי סוכרת אנו כותבים “אינו מומלץ לחולי סוכרת…”
יש להיוועץ עם רופא.
מה זה המרכיב טאורין ב-XL?
xטאורין הוא חומר טבעי שחיוני לתפקודים רבים בגוף.
תפקידו כאן הוא להצטרף לקפאין ולסוכר, ויחד איתם להוות מקור לאנרגיה מיידית. מחקרים שנערכו בסין גילו שלטאורין יש גם השפעה נוגדת חרדה על חיות מעבדה, ובמחקר אחר התגלה שטאורין חיוני לחיזוק השרירים הראשיים ולשיפור יכולת המאמץ בעכברים.
מדוע מצויין על הפחית שאסור לערבב XL עם אלכוהול?
xהסימון הוא דרישה של משרד הבריאות בין היתר לצורך הקטנת צריכת האלכוהול.
בכל תחתית הפחיות ישנו כתם קטן בצבע אחר מה הסיבה?
xנקודת צבע בתחתית הינו סימון של יצרן הפחיות לצורך עקיבות, אין שום השפעה על המוצר או על איכות האריזה.
מהו תהליך פסטור בבירה?
x“תהליך פיסטור נועד להשמיד בחום שאריות של שמרים ומיקרואורגניזמים שעלולים לקלקל את טעם המשקה לאורך זמן.
תהליך של חימום הבירה לטמפרטורה של 62 מעלות וקרור לאחר מכן.”
האם יש שמרים בבירה לבנה ובבירה נשר מאלט שחורה?
xבבירה לבנה ובירה מאלט של תוצרת טמפו אין שמרים.
למעט גולדסטאר UF שמוסיפים שמרים במהלך התסיסה ובסוף התסיסה מרחיקים אותם ע”י סינון.
ישנם אמנם בירות מיוחדות בשוק שהן “בירות עכורות” הכוללות גם שמרים.
כמה סוכר יש בבירה ג”ס 330 מל’?
x“יש לציין שלבירה אנו לא מוסיפים סוכר בתהליך הייצור ומקור הפחמימות והסוכרים הינו מהלתת.
כלל סוכרים (חד+דו סוכרים): קטן מ-0.5 גר’ ל-100 מ””ל משקה.
פחמימות: כ- 2.5 גר’ ל-100 מ””ל משקה.
לא מצוין בסימון התזונתי מאחר ומדובר במשקאות משכרים.”
כמה אחוז ריכוז של אבץ ונחושת יש בבירה גולדסטאר?
xבבירה יש ריכוז נחושת קטן מ-30 מיקרוגרם למ”ל, אבץ קטן מ- 10 מיקרוגרם למ”ל.
לאילו מדינות אנו מייצאים את בירה גולדסטאר?
x“טמפו מייצאת את בירה גולדסטאר למדינות הבאות :
ארה””ב
אנגליה
רוסיה
גרמניה
קנדה
אוסטרליה”
מה מאפיין את גולדסטאר לא מסונן?
xגולדסטאר UF היא בירה לאגר כהה מעוננת המיוצרת ללא סינון ובכך משמרת את טעם הבירה הראשוני, מעבה את כתר הקצף הסמיך שלה ומתאפיינת בגוף מלא.
מדוע המוצר עכור/מעונן?
x“הבירה מיוצרת ללא תהליך הסינון כתוצאה מכך לבירה מראה עכור/מעונן.
העכירות מורכבת מרכיבי בירה( בעיקר מחלבונים ושמרים).
מדוע יש משקע בתחתית הבקבוק?
xעם הזמן נוצר משקע בצבע בהיר בתחתית הבקבוק (המשקע הינו חלק מהמוצר).
לחוויית שתייה אופטימלית מומלץ להפוך את הבקבוק בעדינות לפני פתיחה (דגש על בעדינות).
יתכן מצב בו יוצר משקע כתוצאה מקלקול המוצר או המצאות גוף זר.
בכל תלונה על המצאות משקע יש לוודא שבנוסף להמצאות המשקע לא מתלוננים על דברים נוספים, כגון: טעם לוואי, ריח לוואי, פטריות, עובשים, גופים זרים וכו’…
מה מאפיין את גולדסטאר SLOWBREW?
x– שינוי בטמפרטורות מיצוי סוכרים והגדלת כמת הלתת במתכון.
– זמן בישול ארוך יותר שלב ההבשלה נמשך פי 3 כדי אפשר פיתוח טעמים מורכבים, עמוקים ואמוזנים.
התוצאה היא בירה בצבע נחושת עמוק עם ראש קצף אוורירי בצבע שמנת. הבירה בעלת ארומה מאלטית פריכה וקרמלית עם נגיעות של פירות יבשים חומים ורמז לשקדים/ מרציפן.
טעמה מתקתק עם מרירות כשותית קלה מאזנת לצד רמיזות לאגס ותפוח עץ אדום.
אלכוהול לפי נפח -10%
72 קלוריות ל 100 מ””ל
אנו שותים מידי פעם בירות הייניקן המשווקות על ידכם. תאריכי התפוגה המסומנים בתחתית הפחית מראים על חודש ושנה למשל דצמבר 2012. אני מבקש לדעת האם הכוונה היא סוף החודש או תחילת החודש. האם יש תקנות מחייבות לענין זה?
xאם בפחית כתוב דצמבר 2012 כוונה עד סוף חודש דצמבר.
האם יש סכנה בצריכה של בירה שפגה תוקפה ? אם כן, היא מה אפשר לעשות בנידון ?
x“אין שום סכנה בריאותית לשתיית בירה שפג תוקפה.
בירה שפג תוקפה היא כבר לא במיטבה.
כמה סוכר יש בבירה מכבי 330 מל’?
xיש לציין שלבירה אנו לא מוסיפים סוכר בתהליך הייצור ומקור הפחמימות והסוכרים הינו מהלתת.
כלל סוכרים (חד+דו סוכרים): קטן מ-0.5 גר’ ל-100 מ””ל משקה.
פחמימות: כ- 2.5 גר’ ל-100 מ””ל משקה.
לא מצוין בסימון התזונתי מאחר ומדובר במשקאות משכרים.
מה ההבדל בין מאלט סטאר לבין נשר מאלט ?
xאין הבדל ברכיבים יש הבדל במינונים של הבקבוקים כדי שיתאים יותר לחיך האמריקאי כיוון שהמאלט סטאר מוצר שאנו משתמשים בו יותר לייצוא בחו”ל
רציתי לדעת האם במשקאות הבירה שלכם, ובמיוחד בבירה שחורה יש רכיב כלשהו או שעלולים להיות עקבות כלשהם של אלומיניום?
xרכוזי האלומיניום הם מתחת ל-0.1 מ”ג לליטר.
כמה פחמימות יש ב100 גרם?
xיש לציין שלבירה אנו לא מוסיפים סוכר בתהליך הייצור ומקור הפחמימות והסוכרים הינו מהלתת.
כלל סוכרים (חד+דו סוכרים): קטן מ-0.5 גר’ ל-100 מ””ל משקה.
פחמימות: כ- 2.5 גר’ ל-100 מ””ל משקה.
לא מצוין בסימון התזונתי מאחר ומדובר במשקאות משכרים.
האם יש ערכים תזונתיים בבירה לבנה של נשר?
האם יש בירה עם אחוז אלכוהול הכי פחות?
בבירות הלבנות אנו מציינים רק את הערך הקלורי הכולל המופיע על תוית.
ריכוז האלכוהול עבור בירה נשר לבנה היא 3.8% ,הריכוז הנמוך ביותר מבין כל הבירות.
כמה פחימימות יש בנשר מאלט 500 מ”ל?
xלכל מוצר יש טבלה תזונתית ב- 100 מ””ל משקה.
מה שהלקוח צריך לעשות זה להכפיל את כמות הפחמימות ב- 100 מ””ל משקה ב- 5= 42.5 גרם פחמימות.
האם יש תחליפי סוכר כלשהן בדיאט נשר מאלט?
xקיים סוכר בשם פרוקטוז וממתיק בשם סוכרלוז. קיים סוכר בכמות מופחתת.
הרכיבים מופיעים על גבי התוית.
האם בבק’ נשר מאלט יש סידן? והאם יש בה אלכוהול גם בכמות הכי מזערית?
xבנשר מאלט יש כ-50 מ””ג לליטר סידן, ריכוז האלכוהול עד 0.5 אחוז בנפח.
האם המים שמשתמשים בהם בנשר מאלט הם מי ברז?
xהמים לתהליכי הייצור בחברת טמפו הם מי באר או מי מקורות העוברים תהליכי סינון ניקוי וחיטוי לפי תקנים מחמירים מקומיים ובינלאומיים.
מרפיס – מהות הבירה? מדוע מכילה גוף זר?
xבירה מרפי’ס היא בירה מסוג סטאוט אירי.
בירות אלה נמזגות עם תערובת חנקן ולא רק עם פחמן דו חמצני כמשקאות מוגזים אחרים.
בועות החנקן קטנות בהרבה מאלה של הפחמן הדו חמצני ולכן הבירה מרגישה בפה כאילו היא איננה מוגזת.
אפקט זה מושג בזכות קפסולת לחץ מיוחדת הנמצאת בתוך הפחית המשחררת לתוכה את תערובת החנקן בעת פתיחת הפחית.
אם מציצים לתוך פחית מרפי’ס או מנערים אותה לאחר שמרוקנים אותה, אפשר לראות בתוכה מעין כדור פלסטיק לבן – זו קפסולת הלחץ המדוברת. בעת המזיגה לכוס ניתן לראות שמתרחשת בה מעין מערבולת בצבע חום בהיר ולאחר כמה דקות נבנה ראש קצף בצבע קרמי בראש הכוס והבירה שמתחת נהיית שחורה.
זה המצב התקין ובמרפי’ס לא חוסכים במאמצים על מנת להבטיח שכך יהיה שכן זו הדרך המיטבית להינות מבירות סטאוט איריות.
על התווית בעברית שעל דופן הפחית כתוב “”בפחית קיים מתקן ייחודי אשר מספק לבירה ארומה עדינה וקצף משובח, יש להשאיר את המתקן בתוך הפחית.”” גם על הפחית עצמה בכיתוב באנגלית מוסבר שבפחית יש את אותו מתקן פלסטיק.
בקיצור, אין צורך להיבהל, הבירה היא תקינה וכך היא צריכה להיות.
בתווית של המוצר כתוב : מיץ תפוחים מרכז 43.5% ובשורה נוספת כתוב מיץ תפוחים מרכז 7% , האם מדובר בטעות הדפסה?
xאין טעות בהדפסה, סה”כ במשקה יש 50% רכז תפוחים.
החלק הראשון של 43.5% הוא רכז תפוחים עם סירופ גלוקוז, כתוב בתווית מיץ תפוחים מרכז וסירופ גלוקוז מותססים, ה- 7% הנותרים הם רק רכז תפוחים.
האם סיידר סטורנגבואו מכיל גלוטן?
xהסטרונגבואו אינו מכיל גלוטן (נותן מענה לרגישים לגלוטן) הוא מותג הסיידר הנמכר בעולם, מבית היינקן.
סיידר אלכוהולי עם 4.5% אלכוהול , המרכיב שלו הוא רכז תפוחים
מה מייחד את הפאולנר?
xמדובר בבירת חיטה ומה שמיוחד בבירה מהסגנון הזה הוא שיש שמרים בבקבוק, בגלל זה גם לשוב לערבב קצת לפני מזיגה של הרבע האחרון של הבקבוק שהוא גם הכי טעים.
מדוע יש גבישים ביין?
xלעיתים נוצרים גבישים ביין לבן, ואפילו ביין אדום שאת חלקם אפשר לראות על תחתית הפקק. זאת חומצה טרטרית המתגבשת בטמפרטורות קרות. כאשר מובלים היינות, במיוחד בחודשים קרים, הם נחשפים לעיתים קרובות לטמפרטורות נמוכות מספיק כדי לאפשר לגבישים אלה להיווצר ולשקוע.
כמו במשקעים אחרים ביינות אדומים, גבישים אלה פשוט הם חומרים שאינם דרושים ליין ולכן הוא מפריש שאותם. הם נמסים בפה ואין סכנת היפגעות או נזק בריאותי מהם.
האם הערק/ היין שאתם מייצרים מכילים גלוטן?
x“הערק והיינות שלנו לא מכילים גלוטן.
החוק מחייב סימון של מוצר המכיל גלוטן בשיעור העולה על 20 חל””מ ולכן במידה ויש גלוטן במוצר יופיע סימון על התווית.
אנחנו ממליצים לכל אדם הרגיש לגלוטן לקרוא את המסרים המופיעים על התווית טרם השימוש. יש לשים לב למוצרי ייבוא ואדיר סחר.”
האם ביין יש חומר משמר?
x“ביסולפיט/ גופרית דו חמצנית הוא חומר אנטיבקטריאלי שמוסיפים ליין, המונע את הפיכתו של היין לחומץ.
גופרית דו-חמצנית נוצרת גם באופן טבעי בתהליך התסיסה, אך לא בכמויות שמספיקות לשימור היין ולכן מוסיפים חומר זה.
בנוסף להיותה של הגופרית הדו-חמצנית חומר אנטיבקטריאלי, היא מעכבת את פעילותם של השמרים ובכך מונעת המשך תסיסה בבקבוק ביינות שבהם עדיין קיים סוכר (יינות קינוח, יינות חצי יבשים).
כיום, קיימת תקנה המחייבת לציין על גבי התוויות שהיין מכיל גופרית דו-חמצנית, מהסיבה שקיימים באוכלוסיה אנשים הרגישים לחומרים אלו.
דווקא היינות האדומים היבשים הם אלו בעלי הכמות הקטנה ביותר של גופרית דו-חמצנית, גם בגלל היותם יבשים וגם בגלל שתהליך ייצור היין האדום מתבצע עם הקליפות בזמן התסיסה-בהן קיימים חומרים משמרים טבעיים.
על אף שמצוין ע””ג התווית שהיין “”מכיל סולפיטים””, אין צורך להימנע מצריכה של יין.”
כמה זמן יין טוב לשימוש?
x“בהנחה ושומרים על תנאי אחסון נאותים ניתן להשתמש ביין:
יין אדום
תלוי לפי סוג היין יכול לנוע בין 4 שנים עד 10 שנים.
יין לבן
שנה עד שנה וחצי.
יין מתוק
יכול להחזיק שנים רבות.”
האם יין תמיד יהיה באותו הטעם?
xבגדול, משתדלים להכין את אותם ענבים מידי לאותם מוצרים , למרות זאת, לשינויי מזג האויר ההשפעה שלו, ועדין יש לנו מספיק ענבים כדי לשמור על אחידות המוצר לאורך זמן.
איך יודעים שהיין מבושל?
xרשום על גבי התווית.
סוגי יין מבושלים:
ריזרב ארועים, קלאסיק ארועים, בן עמי , מרום גליל פויזן.
איזו כשרות יש למוצרים של יקבי ברקן ויינות סגל?
x“חתם סופר פ””ת.
רבנות ראשית לישראל.
כשר למהדרין בהשגחת הרבנות גזר”
יינות שביעית (שנת שמיטה) – למה אין חותמת של חתם סופר או בית יוסף?
xחתם סופר איננו מכיר בהסדר של היתר מכירה, ולכן אינו נותן כשרות ליינות משנה שביעית.
מדוע יש משקעים?
x“משקעים באופן טבעי הם תוצר לוואי של תהליך ההזדקנות של יינות אדומים. הפיגמנטים שביין נוטים להתפרק מהיין ולשקוע. הם מתלכדים לעתים עם הטאנינים ויוצרים שרשרות ארוכות וכבדות המרחפות בתוך הנוזל.
המשקעים הם טבעיים לחלוטין ביינות מתיישנים ולא מזיקים, אף כי לעיתים יכולים לגרום לקצת מרירות. מומלץ למזוג בעדינות יין עם משקעים לכלי אחר תוך השארת המשקעים בבקבוק במקורי וע”י כך לקבל יינות נקיים יותר. משקעים ביין לא מעידים בהכרח כי היין מקולקל.”
האם יין מקולקל יכול לגרום לכאבי בטן?
xצריכה סבירה לאדם עד 2 כוסות ביום עדיף בסוף היום לאחר יום עבודה, (או אחרי שהשכבנו את הילדים לישון), מסייעת לתחושות של רוגע ונינוחות (יין יבש) הפרזה, גורמת בדיוק להפך ולכן יש להימנע מלעבור על הכמות המומלצת.
החשיבות של לא להגזים בשתייה של מוצר המכיל אלכוהול וכמובן שלא לנהוג לאחר שתייה.
לחולי סוכרת יש להיוועץ ברופא.
האם יין מסוכן לנשים בהריון?
xההמלצה של משרד הבריאות וארגוני הבריאות בעולם לנשים בהריון היא להימנע באופן מוחלט משתיית אלכוהול וזאת מאחר וטרם נקבעה כמות שתייה מקסימאלית מותרת ומוכחת.
יש להיוועץ עם רופא.
יש רטיבות של יין מעל פקק השעם
xפקק השעם מעצם היות מוצר טבעי אינו אחיד מבחינת מבנה ולכן יכול להיות זליגה של היין.
גורם נוסף שיכול לגרום אחסון היין במקום חם מאוד דבר שגרם לתסיסת היין
פקק השעם התפורר בפתיחה
xהפקק יבש כתוצאה מאחסון לא תקין של היין (לא אוחסן בשכיבה) או שהחולץ פקקים אינו תקין ולמעשה מפוצץ את הפקק.
מתי נקטפים הענבים ?
xבציר (קטיף ענבים ) מתקיים מידי שנה בחודשים אוגוסט – אוקטובר עם זליגות קלות של שבוע לפני ושבוע אחרי
מדוע אין תאריך תפוגה ע”ג הבקבוק?
xעל הבקבוק יופיע קוד יצור, התאריך בו מילאו את הבקבוק.
ליין אין תאריך תפוגה באישור משרד הבריאות.
הסיבה היא שיינות מתיישנים ומתקלקלים בזמנים שונים ולא ניתן לחזות מתי היין יפסיק להשתבח ויתחיל להתחמצן ולהתקלקל.
מאחר ויין מקולקל אינו מסוכן לבריאות אלא רק לא טעים לשתייה, הוחלט שאין צורך להטביע תאריך תפוגה שגם ככה לא ינבא את המציאות.
איך מאחסנים יין בצורה תקינה?
x“יינות מושפעים מחום, אור, וזעזועים לכן מומלץ.
1) לשמור את היין בטמפרטורה הנמוכה מ20 מעלות.
2) לשמור את היין בחושך.
3) לשמור את הבקבוק שוכב על צדו.
לידיעה:
מאחר ולפקק השעם כמו כל עץ, יש נטייה להתייבש ולהתכווץ, כאשר הוא מתכווץ (יכול לקחת כמה חודשים) יכול להיווצר פתח בין הפקק לפיה שממנה יחדור חמצן ליין ויקלקל אותו במהירות (תהליך חימצון טבעי).
לכן, כשאר משכיבים את הבקבוק, היין בא במגע עם הפקק ושומר עליו רטוב מבפנים.
ככה הפקק לא יתייבש ויישאר נפוח ואטום לחמצן מבחוץ. “
למה כתוב רכז אננס, ומוסיפים לזה מים ?
xהמוצר מיץ אננס של גומקס מיוצר מרכז.
לפי תקן 52 מיצי פירות ותרכיזיהם אנו מחויבים לרשום ברכיבים שהמוצר מכיל מים ושהמוצר מיוצר מרכז.
לידיעה:
בתהליך ייצור הרכז לוקחים אננס ומוציאים לו את הנוזלים (המים) ומה שנשאר זה רכז מרוכז בעל בריקס גבוה.
בתהליך ייצור המיץ לוקחים את הרכז ומוסיפים לו מים עד שמגיעים לבריקס שמתאים למיץ אננס.
לדוגמא אם הבריקס של אננס הוא 13 ורכז אננס 30 אז מוסיפים מים עד שהרכז מגיע לבריקס 13 כמו באננס מקורי, וכך יוצרים 100% מיץ אננס שיוצר מרכז.
וויסקי שיבס שנעשה בו שימוש כשניסו לפתוח אותו בשנית לא יצא משקה מהפקק, למה?
x“לעיתים בפתיחה הראשונה הגולה נדבקת אז צריך לנער קצת.
“
האם התאריך המצוין על גבי הבקבוק הוא תאריך ייצור?
כיצד ניתן לבדוק האם הוויסקי ריגל הוא לא מזויף?
“תהליך יצור השיבאס נמשך לפחות כ- 12 שנה ולכן המספרים הם תאריך הביקבוק ולא היצור.
לגבי הזיהוי, הקוד על הקפסולה של הפקק צריך להיות זהה לקוד שמוטבע על הבקבוק וכמו כן יש לבצע השוואה של הרחה וטעימה עם שיבאס אחר.”
האם צריכה להיות חותמת OU? אם כן, היכן?
xיש לבדוק האם מדובר על בקבוק של טמפו? במידה וכן,
החותמת נמצאת בצידו האחורי של הבקבוק במדבקה השקופה בעברית.
מדוע הוודקה קופאת?
xכמוצר המכיל 40% אלכוהול ו – 60% מים, תקפא וודקה בטמפרטורה של 24- מעלות.
אבסולוט וודקה מיוצרת ממרכיבים טבעיים בלבד ואין בה תוספות מלאכותיות כגון חומרים נוגדי קיפאון – אנטי פריז.
לעיתים, המקפיא הביתי יכול להגיע עד לטמפרטורה של 16\18 מעלות, במידה וטמפרטורת המקפיא נמוכה מדי או במקרים שהבקבוק צמוד לגוף הקירור, יתכן ואבסולוט וודקה תקפא מהר יותר מוודקות אחרות.
עובי זכוכית הבקבוק גם היא רלוונטית, זכוכית דקה יותר תגרום לוודקה לקפוא מהר יותר מוודקות אחרות.
עובדה זו רק מחזקת את היותה של וודקה אבסולוט נקייה, טהורה ואיכותית יותר.
מדוע בקבוקי הטעמים של אבסולוט לא מגיעים עם פורר מובנה?
xבקבוקי הטעמים של אבסולוט לא מגיעים עם פורר מובנה (עם פס אדום) אלא פקק רגיל הסיבה לכך היא שקשה לזייף טעמים וגם הם אינם פופולאריים כמו הוודקה הרגילה.